Prof. Dr. Meltem Ucal tarafından verilen ESD 534-Fuel and Energy Poverty dersi kapsamında bir dizi çevrimiçi (online) seminer düzenlendi. 25 Ekim 2022 günü Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ)’dan Dr. Tamer Emre ile başlayan seminerlere sırasıyla, 1 Kasım 2022 günü TED Üniversitesi’nden Doç. Dr. Tekin Köse, 8 Kasım 2022 günü Lisbon NOVA Üniversitesi’nden João Petro Gouveia, 22 Kasım 2022 günü CENSE/NOVA School of Science and Technology’den Dr. Pedro Palma, 29 Kasım 2022 günü United Nations Industrial Development Organization (UNIDO)’dan Dr. Patrick Nussbaumer’le devam edildi. Ülkemizde konusunda ilk olan ve Prof. Dr. Meltem Ucal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen seminerlere dersin yüksek lisans öğrencilerinin yanı sıra dışarıdan da katılım sağlandı.