Ekim 2022’den itibaren CESD Merkezi’nde yeni bir çevrimiçi (online) etkinlik düzenlenmeye başlandı. CESD Müdürü Prof. Dr. Volkan Ş. Ediger’in moderatörlüğünde düzenlenen “Enerji Forumu” başlıklı etkinlik öncekilerden farklı olarak bir forum şeklinde izleyicilerinde aktif katılımıyla gerçekleşti. İlk kez 4 Ekim 2022 günü Kadir Has Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Aydın ile başlayan Enerji Forumu sırasıyla, 18 Ekim 2022 günü ATA Platformu Direktörü Doç. Dr. Volkan Özdemir, 1 Kasım günü Akdeniz Ülkeleri Enerji Şirketleri Birliği (OME) Petrol ve Gaz Direktörü Doç. Dr. Sohbet Karbuz, 22 Kasım 2022 günü Sürdürülebilir Kentler Birliği (ICLEI) Küresel Savunma Direktörü Yunus Arıkan, 6 Aralık 2022 günü Kadir Has Üniversitesi’nden Doç. Dr. Emel Akçalı, 20 Aralık 2022 günü Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi’nde Misafir Bilimci Dr. John V. Bowlus ve son olarak da 3 Ocak 2023 günü İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas ile devam etti. 7 Şubat 2023 günü Akdeniz Enerji Düzenleyicileri Birliği (MEDREG) Direktörü Hasan Özkoç’un katılacağı program ise deprem felaketi nedeniyle gerçekleştirilemedi.