“Natural Gas Exploitation in the Eastern Mediterranean: A Holistic Approach” başlıklı çalışma Friedrich Naumann Foundation’in desteğiyle yayınlandı. Merkez Müdürü Prof. Dr. Volkan Ş. Ediger’in, merkez bünyesinde görev yapan stajyerler ve yüksek lisans öğrencileri ile birlikte yürüttüğü çalışma tamamlanarak rapor haline getirildi. Çalışmaya Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Lisans Programı öğrencisi Mısırlı Rahma Elfeky, Yunanistan’daki National and Kapodistrian Üniversitesi Türkiye ve Modern Asya Çalışmaları Bölümü öğrencisi Dimitrios Karampalis, Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Lisans Programı mezunu Hazal Mengi, Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Lisans Programı öğrencisi S. Erkan Tan ile merkez ziyaretçi bilimcisi Dr. John V. Bowlus katıldı. Türkiye’den Hürriyet ve Cumhuriyet, Yunanistan’dan Kathimerini ve Naftemporiki ile Mısır’dan Youm7 ve Al-Masry Al Youm gazetelerinde “Doğu Akdeniz” ve “Gaz” anahtar kelimelerini içeren 2138 gazetenin taranması ile gerçekleştirilen çalışmada, Doğu Akdeniz bölgesinde doğalgaz arama, üretim ve nakli ile ilgili gerçekleştirilen bütün faaliyetleri kapsayarak mevcut durum yorumlanmakta ve bölgenin geleceği hakkında komşu ülkelere önerilere bulunulmaktadır.